Het begint er nu dan écht op te lijken en dat mocht verdorie ook wel. Zomer… Ik kan het woord wel jodelen, zo blij word ik van dit weer. ’s Ochtends tandenpoetsen met de vogeltjes op de achtergrond, zonder jas en met ramen open naar mijn werk rijden, met de kindjes fietsen in de lome avondzon. En eindelijk weer met blote voetjes op het gras, luchtige jurkjes aan en met gelakte teentjes in je high heels. Yay!

Daarbij is de zomer voor mij onlosmakelijk verbonden met drankjes. Ja, ik gooi hem er meteen maar in: ik houd van wijn. En cocktails. Alles waar alcohol in zit, eigenlijk.
Een lekker bubbeltje, roseétje, een frisse Radler, momenteel erg verslingerd aan de gin-tonic (kun je zo heerlijk mee variëren!) en: limoncello.

Sinds ik de huisgemaakte limoncello van ons fijne Italiaanse vakantieadres proefde, staat er steevast een fles koud thuis.  Onlangs kwam ik erachter dat je het nog heel makkelijk zelf maakt ook
(http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept). Binnen 3 tot 4 weken heb je je eigen brouwsel staan. Dus ik moonshine voor het vaderland weg (mijn man grapt altijd
dat ik een hele goede redneck zou zijn).

Niet alleen leuk voor mij, maar ook voor mijn omgeving! Ik kocht bij de groothandig hele schattige kleine glazen beugelflesjes. Maak met krijtverf een label erop, stukje  cellofaan erom en je hebt een superleuk cadeautje. Leuk om mee te nemen als je wordt uitgenodigd voor een BBQ. Of voor jezelf, als afsluiter van een fijne zomerse dag.  On the rocks, in een verkoelende spoom als toetje, of in je cocktail. In mijn favoriete cocktail komt al het goede samen

limon
Recept:

  • 2 flinke scheuten limoncello
  • Glas verder opvullen met prosecco
  • Ijsblokjes
  • Takje munt
  • Een paar frambozen

 

Enjoy!

Ik ben even citroenen kopen… 🙂

– X- Marianne