Lokaal 55 organiseert meerdere BBQ workshops. Met verschillende thema’s. Leer heerlijk grillen op de Weber.
Volg een workshop naar keuze.

Datum: 9 maart 2019 | 16 maart 2019
Tijd: 10.45 uur

‘American style BBQ’
Tijdens de American Style BBQ workshop ga je terug naar de roots van Weber en de roots van het barbecueën: Amerika.In de 17e eeuw werd barbecueën overgenomen van de indianen in Amerika. In de jaren 1900 opende het eerste Amerikaanse barbecuerestaurant in Kansas City haar deuren. Sindsdien verspreidde de Amerikaanse barbecuecultuur zich over de rest van de wereld. American Style BBQ wordt in veel landen beschouwd als ‘de echte manier’ van barbecueën. Klassiekers zijn hotdogs en hamburgers, maar in deze barbecue workshop leer je andere Amerikaanse gerechten grillen – gemakkelijk om klaar te maken, maar uiteraard geschikt voor speciale gelegenheden.

Datum: 23 maart 2019 | 30 maart 2019
duur: ca 4 uur
Tijd: 10.45 uur
‘Basis’
Worsten of een saté op de barbecue zijn altijd goed, maar een keer iets anders of iets wat niet zwart van de barbecue af komt? Heb je de fijne kneepjes van het barbecueën al onder de knie, leer dan iets nieuws.

Tijdens een 4 uur durende BBQ workshop leer je van gecertificeerde Weber Grill Masters alles over de houtskool-, gas-, en elektrische barbecues. Je leert meer over het aansteken van barbecues, verschillende grillmethoden, Weber barbecueaccessoires, schoonmaak en onderhoud van de barbecues. Benieuwd of het verschil te proeven is tussen de verschillende type barbecues? Tijdens de workshop ga je een blinde smaaktest doen! Dit houdt in dat hetzelfde soort vlees wordt bereid op de houtskool-, gas-, en elektrische barbecue. Benieuwd of je het verschil proeft?

Datum 13 april 2019

‘Smoking’
Smoken oftewel Roken of Low & Slow barbecueën, is een grilltechniek waarbij langzaam wordt gegaard. Langzaam indirect roken is een rookproces waarbij door toevoeging van rookhoutsnippers het gerecht de echte authentieke rooksmaak krijgt. De low & slow bereiding van gerechten wordt steeds meer gewaardeerd. Speciale Smoker barbecues (zoals de Weber Smokey Mountain) maken het mogelijk om warm te roken, maar zelfs ook om koud te roken. Verras je vrienden of familie eens met een verrukkelijke eigen gemaakte pulled pork!

Roken doe je door te grillen tussen 95 ⁰C en 150 ⁰C. Tijdens de BBQ workshop Smoking leer je van  onze Weber gecertificeerde Grill Masters alles over deze grilltechniek. Bijvoorbeeld waarom de rook die vrijkomt uit het rookhout zo lang mogelijk in contact moet zijn met de ingrediënten het en wat kun je doen om dat te bereiken?

Datum: 4 mei | 11 mei 2019
Duur ca. 4.5 uur
Tijd: 10.45 uur
‘Exclusive’
Een BBQ workshop  met lekkere exclusieve gerechten dit zou ook een mooie vervolgworkshop kunnen zijn op de basis workshop?

De Exclusive workshop is niet zomaar een BBQ workshop, het is de crème de la crème onder de BBQ workshops. Laat je inspireren door de exclusieve barbecuerecepten in deze workshop. Je leert van de gecertificeerde Weber Grill Masters alles op het gebied van culinair barbecueën. Samen  de lekkerste BBQ gerechten maken. Daarbij gebruiken we verschillende technieken, zoals roken, low & slow, directe en indirecte grillmethode en gebruiken we verschillende Weber barbecueaccessoires. We gaan ook barbecueën met het deksel gesloten zodat je leert om de barbecuetemperatuur beheersen. Het komt allemaal voorbij tijdens de ongeveer 4,5 uur durende BBQ-reis.

bij Lokaal 55 in Sneek

Meer info