Met trots presenteert Nuweland in samenwerking met Ebony/Curated deze unieke solo expositie Flying Into The Wind van John Newdigate
John Newdigate groeide op in Kaapstad en werkt sinds 1991 als professioneel kunstenaar en keramist. Flying Into The Wind is een verzameling meesterlijk beschilderde porseleinen werken die een levendige verkenning van kleur en patronen zijn, geïnspireerd door zijn omgeving. Terugkerende thema’s in zijn werk omvatten het samenspel van licht en water; atmosferische weergaven van het door de mens gemaakte en natuurlijke landschap bij zijn huis in Swellendam aan de voet van het Langeberg-gebergte; evenals fantasierijke uitbundige plant-, vogel- en diermotieven die vaak een wrang commentaar zijn op menselijke interacties met de natuurlijke wereld. Zijn werk is vertegenwoordigd in belangrijke Zuid-Afrikaanse openbare collecties en privécollecties over de hele wereld.

Bekijk hier een mooi filmpje.

De vernissage zal worden verricht door Prof. Dr. Arnold van Zyl, geboren in Swellendam, president van de Dualen Hochschule Baden-Würrtemberg in Stuttgart en private art collector. Aanwezig tijdens de vernissage van de expositie is de kunstenaar zelf, alsmede de curatoren van Ebony/Curated.

Vernissage op zaterdag 05 mei van 16.00 tot 18.00 uur

RSVP voor 1 mei 2018 waarderen wij bijzonder via 0514-856923 of mail

Een digitale catalogus van deze expositie is vanaf 1 mei 2018 op aanvraag beschikbaar.