Sinds 1 januari 2016 geldt de ‘tasjeswet’ oftewel, je krijgt geen plastic tasje meer, maar kunt er wel eentje kopen. Ik vroeg de LiF ondernemers, hoe zij deze wet ervaren hebben tot nu toe.

Sommige hadden al papieren tassen, dus daar is het geen issue voor. Hillie van RomeeShoes en Solé van Lava schoenen & Accessoires vinden het best moeilijk geld te vragen voor een tas terwijl ze net een paar dure schoenen hebben aangeschaft. Krista van 14 in Dozijn ziet het als een overgangsperiode, ze maakt de oude plastic tassen op en stapt dan over op papier. Het verbaasde haar wel hoe snel klanten gewend zijn en zelf al hun tasje te voorschijn halen.
Allen zijn het eens dat het beter is voor het milieu, Margreet van Lof der Zotheid geeft aan:  “vanuit milieu oogpunt natuurlijk een hartstikke goede maatregel. Hoe minder verspilling hoe beter. Dit geldt net zo goed voor papieren tassen.” Een aantal winkels zoals Kreaz, studio 8 Lifestyle hebben ook shoppers in de winkel die je kunt aanschaffen voor een klein bedrag.

Zelf gebruik ik al jaren de nylon tasjes, maar betrap mijzelf er op dat ik af en toe een plastic tas mis. We gebruiken ze thuis meer dan ik dacht…denk aan vieze voetbalschoenen, natte handdoeken na het sporten. Maar ook hier vinden wel weer wat creatiefs op.

Al met al denk ik dat het wel zijn vruchten afwerpt voor het milieu!
een goede regel dus, wat vind jij?