Schatzoeken op Schiermonnikoog!

Schiermonnikoog, in de volksmond ook wel Schier genoemd, is vanuit het westen gerekend het vijfde bewoonde waddeneiland. Het hele eiland draagt dezelfde naam en valt onder 1 gemeente.

Het eiland is voorzien van een prachtig glooiend natuurlandschap met duinen, bossen, hei en strand.
Wanneer je over één van de vele fietspaden over het eiland fietst kom je zo van het ene natuurlandschap in het andere. Het is een rustig eiland en dit wordt goed in stand gehouden doordat toeristen niet met hun auto op het eiland mogen komen. Het eiland heeft maar één plaats, Schiermonnikoog genaamd. Een zeer gezellig sfeervol plekje met allemaal leuke straatjes en huisjes.

Shoppen
Er is 1 supermarkt op Schiermonnikoog en zelfs daar shoppen voelt als een feestje. Je vindt veel verrassende winkeltjes met allerlei leuke snuisterijen en delicatessen. Niet alles is wat het lijkt en juist dat maakt het zo leuk. In de zomermaanden is er elke donderdagavond een gezellige markt in het centrum waar kinderen maar ook plaatselijke winkeliers hun (zelfgemaakte) spullen verkopen.

Slapen
Op Schiermonnikoog vind je kleine B&B’s, hotelletjes, een camping en natuurlijk de haven.
Met een platbodem kun je heel goed droogvallen op het wad.

Proeven
Je vindt hier traditionele eetgelegenheden afgewisseld met hippe beach lounge tenten in het centrum maar natuurlijk ook bij het strand.

Doen
Natuurlijk moet je het strand bezoeken, laat je niet afschrikken door alle fietsen onderaan de duinen, want eenmaal op het strand zie je daar niets van terug. Op het eiland kun je heel veel bekijken, twee vuurtorens, het schelpenmuseum, de kobbeduinen en de bunker met prachtig uitzicht over de zee en een groot deel van eiland. Je kunt heel goed wadlopen en je eigen mosselen, oesters en zeekraal vinden. Of krabben vangen met een knijper touwtje en een stukje brood.

Schiermonnikoog beleven?

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.