DSC08451DSC08483

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik een speciale band met spullen. Vroeger vooral als verzamelaar en na een proces van jaren (therapeutisch bijna) probeer ik nu evenwicht te zoeken tussen de spullen die het huis verlaten en de  schatten die het huis weer in mogen. Van alles verzamelde ik vroeger; steentjes en takjes, schelpen, mooie pakpapiertjes, zeepjes en ga zo maar door.

Inmiddels ben ik er wel achter dat het wegdoen van spullen lucht geeft en zorgt voor ruimte in je hoofd. Maar hoe moet het dan met de hobby die schat zoeken heet? Rondneuzen in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Geconcentreerd gluren tussen alle oude vaasjes, versleten broodbakjes, gele boeken en muffe kleedjes op zoek naar dat prachtige item dat perfect in huis past en zo op Pinterest zou kunnen? Daar word ik zo gelukkig van!

De Kondo- Marie- methode ( werken volgens opruim goeroe Marie Kondo) werkt voor mij niet alleen voor het opruimen, maar inmiddels ook voor het moment van de aankoop. Volgens Marie Kondo is het goed om je bij een item af te vragen of je er gelukkig van wordt of niet. Op die manier heb ik al veel, nog nieuwe en in principe goed te gebruiken items weggedaan. Ik stel die vraag mijzelf nu ook als ik een impuls voel om iets moois te kopen.  Wordt ik er echt gelukkig van en kan ik het een plekje geven? Het antwoord luidt best vaak: nee…. En dan kan ik het met een gerust hart laten liggen.

Komende zondag sta ik op de bijzonder fijne Kofferbakmarkt  De Flinke Flea in Hemelum bij LiF- bedrijf www.itflinkeboskje.nl. Echt een markt voor het betere schatzoeken. Thuis hebben we echt een mijlpaal bereikt en kan ik concluderen dat de Kondo-methode haar vruchten afwerpt. Ik moest namelijk erg hard mijn best doen om nog spullen bij elkaar te sprokkelen in huis die weg kunnen. Het is gelukt hoor, we staan er zondag.

Er zijn in Friesland nog veel meer rommelmarkten en kringloopwinkels. Een aantal daarvan vind je op www.meukisleuk.nl/agenda/friesland.

Dit was voorlopig mijn laatste blog!

Misschien tot zondag…….