Afgelopen donderdag mochten wij zomaar aanschuiven bij Restaurant Houke.
Ik zeg zomaar ineens, want toen ik ‘s morgens wakker werd wist ik nog niet dat ik ‘s avonds van zo’n heerlijk diner zou genieten.
Dit restaurant bevindt zich in Lokaal 55 aan de Houkesloot in Sneek en is sinds kort geopend. Eerst zou het alleen in november open zijn, gelukkig voor een ieder blijven ze voorlopig open. Ik zeg gelukkig want wat hebben wij hier heerlijk gegeten.

  
Wanneer je binnenkomt zul je omarmd worden door de warme ontspannen sfeer. De perzische vloerkleden zorgen voor luxe en behaaglijkheid met prachtig gedekte tafels, veel kaarsen en planten heb je het gevoel of je een privé dining room binnenstapt zoals ik dat vroeger wel eens zag in mijn toenmalige favoriete soap As the world turns. De kleden zorgen eveneens voor een prettige akoestiek in de ruimte.

Ons menu
Alvorens je de kaart krijgt ontvang je een lekker broodje met tapenade, olie, zout en boter. Je kunt à la carte kiezen of Ultje Dijkstra een verrassingsmenu laten maken. Wij besloten zelf te kiezen. Dat kan uit 4 voor, 4 hoofd en 4 nagerechten met bijpassende wijnen. Ik nam zeebaars vooraf met groenten en avocado en Patrick nam gamba’s met soep.
Smullen.

Ons hoofdgerecht, ik nam rund en kreeg heerlijk biefstuk en  ‘draadjes’ vlees, waar ik vaak thuis toch echt niet het geduld voor hebt om te maken en ik nu eigenlijk nog wel veel meer van had gewild. Samen met groenten en knolselderij puree een heerlijk combinatie…. Patrick nam vis, snoekbaars. Deze gerechten werden geserveerd met een salade met een fijne dressing en gebakken aardappelen.

Nagerecht. voor het toetje ging ik voor een thee complèt. Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut en kwam ook hier zeker aan mijn trekken. Keuze uit vele smaken die ik zelf mocht scheppen. Mijn bord was gevuld met vers fruit, chocolademousse met advocaat en 2 chocolade bonbons. JAMMMIE.
Patrick had een chocoladetaartje en at nog net het bord niet op.

Wij hebben echt erg genoten van ons diner voor twee.  We hebben nu nog meer goede herinneringen aan deze locatie. Ik kan het een ieder aanbevelen hier eens aan te schuiven en je in de watten te laten leggen door gastvrouw Maamke! Zij maakte een goede wijnkeuze bij de gerechten.

Wil je ook een keer zo lekker verwend worden, dat kan Restaurant Houke is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag avond vanaf 17.30 uur.

Bij Lokaal 55
Henk & Hanneke Hanenburg
Oude Oppenhuizerweg 55
Sneek
0515 460 321