Omke Jan, verwelkomt je met open armen!

Omke Jan

Deze prachtige verbouwde boerderij aan het water is dé plek in Woudsend voor een heerlijke hap en slaap belevenis aan het water. Het hele pand ademt dezelfde sfeer, duidelijk goed over nagedacht door ontwerper Piet Hein Eek en architect Iggie Dekkers. Stoer, krachtig met authentieke elementen van de oude stolpboerderij. In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten en wegmijmeren met voor je het schouwspel van boten die door de ophaalbrug varen en naast je de nog werkende houtzaagmolen. In de winter kun je na een wandeltocht heerlijk op de bank loungen bij de houtkachel.

Eten zonder fratsen. Een ‘ boergondische’  ontmoetingsplek voor allen, zoals de eigenaren Nienke en Jan het zelf noemen. De visie is lekker eten zonder fratsen, maar van een fantastische kwaliteit. Daar waar mogelijk komen de producten rechtstreeks van de lokale boer; melk, meel, vlees, paling & groente.Vandaar Boergondisch dus. Samenwerken met de lokale boeren, zorgt voor verbinding van de gasten en de omgeving. Zit je binnen dan schuif je letterlijk aan in de grote open keuken. Je ziet je eigen eten bereid worden.
Alle zintuigen worden hier beloond. Een enorme smaakbeleving!

Naast eten beschikt Omke Jan ook over 4 prachtige nieuwe slaapkamers en 1 studio. Authentiek, stoer, nuchter met natuurlijke elementen, of in één woord: Fries. Een mooi uitgangspunt om Friesland te beleven. Je kunt vanuit hier vele fiets en wandel routes nemen en natuurlijk varen. Je zit zo op het Slotermeer en Heegermeer.

O ja, en wie is nou Omke Jan?! Dat was de oud-oom van eigenaar Jan Bles. Omke Jan stond voor alles waar deze plek voor staat. Ontmoeten, verbinden, een man met een groot hart en liefde voor Friesland. Gezellig, verzorgend, een koopman en handelaar in melkvee. Dit stuk geschiedenis kun je rustig nalezen en beleven als je hier aan tafel, op de bank of het terras geniet van jouw stuk vers gemaakte appeltaart met muntthee, een lekkere lunch, maaltijd of een goed glas wijn, biertje of koud glas melk.

Kom je Omke Jan gauw zelf ontmoeten, hij ontvangt je met open armen.

Omke Jan
Iewal 44
Woudsend

Bezoek hier de Website  van Omke Jan
Facebook
Instagram