Jippie, joepie, joehoe, heel veel vreugdedansjes.
..
Afgelopen weekend gingen we voor het eerst weer varen.
Een gelukzaligmakend gevoel van blijheid overviel mij en mijn buik werd helemaal
warm van binnen.Wow, wat is dit heerlijk. Nog meer dan andere jaren besef ik wat een rijkdom de natuur en de Friese wateren ons brengen.
Echt! Zo vlak bij! Een uurtje varen en we zijn bij de Frijgerzen, je legt aan en je hebt een hele grote tuin bijna voor jezelf. Vol met planten, vogels en een hele boel andere dieren – die ik overigens
niet allemaal even waardeer, maar dat terzijde ze hebben vast nog een functie behalve mij bijvoorbeeld prikken.

Brand
Vorig jaar lagen we in het voorseizoen met onze boot een weekend in Eernewoude, de Alde Feanen. Echt een prachtig gebied, we gingen toen uit eten bij Trye hus.
Dat ligt op een eilandje en hoort officieel bij Grou. We hebben daar echt heerlijk buiten gegeten en de bediening was bijzonder vriendelijk.
En toen hoorde ik het trieste nieuws afgelopen week, zo BOEM, ineens is het niet meer, weg.Afgebrand. Afgelopen. Zo ontzettend afschuwelijk. Brand. Voor de eigenaren, zo in de eerste week van het seizoen,
Ik leef met deze ondernemers en werknemers mee, en wens het niemand toe.

Zorg dat je je als ondernemer met een pand goed verzekerd, je weet maar nooit. Het lijkt wel of het jou niet zal gebeuren, maar ook bij LiF ondernemer Solé van Lava was het brand die ervoor zorgde dat zij ineens haar winkel kwijt was. Gelukkig opent LAVA binnenkort haar deuren weer, in een ander pand. Maar het heeft zeker wat voeten in aarde gehad.


De zon op je snufferd, en een hele grote achtertuin!

Heb een fijne week allen.
Groeten uit Joure,
Lotte