Opening expositie Kees Muizelaar “Café De Veehandel” zaterdag 7 juli 11.00 – 13.00 uur

Bij hoge uitzondering maakt Nuweland een uitstapje met kunst van eigen bodem ter gelegenheid van de Culturele Route Tsjûkemar 2018. Graag nodigen Wiebren en Anke je uit om de opening van de expositie van de Friese fotograaf Kees Muizelaar “Café De Veehandel” bij te wonen.

In de gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland op de grens van Spanga en Scherpenzeel, staat café De Veehandel. Een bijzondere verschijning in het landschap. Een plek waar de tijd heeft stil gestaan. Vergeeld behang, versleten vloerbedekking, oude gordijnen en een karakteristieke cafélucht, dit alles vertelt een bijzonder verhaal. Het was ooit een ontmoetingsplek waar veel mensen kwamen, helaas is dat verleden tijd. Nu is het stil in het café, met zo nu en dan een verdwaalde toerist die vraagt: “Bent u open?”. Eigenaresse Zus Huizinga ziet dat de tijden veranderen, veel oude cafés verdwijnen. De gemeenschap vergrijst en de jeugd blijft weg. Hoe de toekomst eruit gaat zien weet niemand, maar één ding is zeker, dit zijn de plekken die we niet mogen vergeten.

Kees Muizelaar (1983) is actief als documentair fotograaf. Met oog voor detail, een scherpe blik en rijke ervaring weet hij al heel wat beelden vast te leggen. Van alledaags tot bijzonder, van zakelijk tot heel persoonlijk.

Deze expositie is onderdeel van de kunstroute “Kunst en meer…”.

CAFÉ DE VEEHANDEL | Kees Muizelaar | expositie te zien van 7 juli 2018 t/m 11 augustus 2018