Het grootste gedeelte van dit stuk schreef ik voor de openingskrant van het nieuwe winkelpand dat Studio 8 Lifestyle opende in Leeuwarden.

” Voor veel mensen gaat het volgen van hun passie en missie vanzelf. Ze doen het gewoon. Het voelt niet als ondernemen. Voor anderen is het heel spannend, maken ze de juiste keuzes, zitten er wel mensen op hun dienst of producten te wachten. Voor mij is ondernemen een kwestie van vertrouwen op je onderbuik gevoel, oftewel voelt iets goed, dan doen. Het ergste wat kan gebeuren is dat het mislukt, maar eigenlijk weet je dan gewoon hoe het de volgende keer niet moet. Dus leer je weer van jouw fout en is het dus geen mislukking, want het had een doel… volg je me nog?

Zo begon ik LiF, gewoon omdat ik het graag wilde. Met LiF heb ik meerdere doelen, zo wil ik Friesland op de kaart zetten als hip zodat mensen in eigen provincie weten waar ze naar toe kunnen. Daarnaast wil ik graag passievolle ondernemers koppelen en samen laten werken,  wat soms al aardig goed lukt. Tenslotte hoop ik mensen te inspireren, blij te maken en te laten zien hoe mooi het leven in Friesland is, door mooie foto’s, tekeningen en teksten te posten.

Wanneer je onderneemt maak je continu keuzes. Belangrijk is dat je altijd je eigen idee en doel voor ogen houdt. Laat je niet afleiden door wat anderen zeggen – natuurlijk is een advies altijd welkom -, maar vooral vertrouw op je eigen kunnen. Tevens is het belangrijk jezelf te blijven uitdagen en ontplooien. Momenteel volg ik een studie om mijn schrijf-skills  beter te ontwikkelen. Dat is belangrijk, je bent het waard!
Tip: Onthoud altijd wat de passie is waarom je jouw bedrijf bent begonnen, blijf ondernemen(d) en blijf vooral die persoon waar jij je goed bij voelt! ”

Lotte