Ok, ik als jarenlange ervaringsdeskundige wil toch eens een keer mijn winkel-ergernissen onder de aandacht brengen…. Let wel:  totaal niet wetenschappelijk onderbouwd….Zelf ben ik namelijk best gevoelig voor omgevingsfactoren en of ik dan wel of niet tot een koop overga. Ik wil ook zeker niet met het vingertje wijzen, want wie ben ik nou, of mensen kwetsen, mijn verhaal moet je dan ook zeker niet te serieus nemen.., maar het voelt zo lekker om er een keer even mijn hart over te luchten… Net zoals Jan Mulder dat ook mag in de Wereld draait door.

Voor het gemak heb ik een top 5 lijstje van ergernissen gemaakt en ik besef dat dit persoonlijk en ook  leeftijdsgebonden is 😉

  1. Muziek… en dan heb ik het vooral over keiharde muziek alsof ik vanuit het niets in een nachtclub ben beland… Spontaan kan ik mij niet meer focussen op de producten en ren ik gillend de winkel uit. Ik besef dat dit een leeftijdsdingetje kan zijn… Ik vraag me ook echt af hoe mensen hier dag in dag uit in kunnen werken zonder een gehoorbeschadiging op te lopen…. Nee doe mij maar geen muziek of vooruit dan maar een klein zacht rustig sfeermuziekje is best ok, maar dan niet een radiozender met het getetter van de dj’s er tussen door…..
  1. De aasgier en haar prooi…. Oftewel ik stap een winkel binnen en de verkoopster die mij als eerste in het oog heeft schiet op mij af en vraagt of ze mij kan helpen…. Daar lieve mensen krijg ik het toch echt benauwd van. Laat mij maar rustig kijken en als ik hulp nodig heb, vraag ik het wel. Tip voor de verkoopster, als mensen zoekende zijn, zie je dat echt wel, daar heb je als jarenlange ervaren verkoopster toch oog voor!
  1. Parfum… of deo. Je komt een winkel binnen en je wordt compleet bedwelmt door de geur van de parfum of deo van de verkoopster. Geur is natuurlijk persoonlijk, zoals mijn hele verhaal, maar als je een kinderwinkel binnenkomt vind ik de schattige babykleertjes niet zo leuk als ik die geur van deo ruik. Misschien is er iets mogelijk met een speciale babytalk zoals dat heerlijke Zwitsal luchtje of zo… Ook lijkt me in delicatessen winkels sterke parfum not done.
  1. Deur open / dicht . Wanneer ik in de etalage kijk van een kleine winkel en ik wil naar binnen, maar de deur is dicht er is niemand binnen behalve de gene achter de toonbank, dan moet ik zelf toch echt een drempel over om naar binnen te gaan. Is de deur open scheelt dat al enorm. Maar het blijft een drempel…het gevoel dat alle ogen op mij als mogelijke klant zijn gericht, en het schuldgevoel wat ik dan heb als ik de deur weer uitloop zonder aankoop… Het scheelt denk ik als ik het gevoel heb dat degene in de winkel lekker druk bezig is…
  1. Oprechte interesse. Ik hou niet echt van kleding passen, maar ja je ontkomt er niet aan…en als het dan zover is kom ik niet graag mijn pashokje uit… wanneer het dan toch niet anders kan… en ik voetje voor voetje heel snel naar die spiegel loop… wil ik wel graag een eerlijke mening. Immers als iets niet staat bij mijn figuur of de kleur niet voor mij geschikt is, dan heb verwacht ik dat ene verkoopster dat zegt! Mij Adviseert en niet aansmeert zeg maar. Je voelt vaak wel of het wel niet gemeend advies is. Ik tenminste wel en ik zou een winkel toch ook echt willen aanprijzen omdat ze je helpen het beste uit jezelf te halen en dus ook wat je dan vooral niet moet kopen!

Nou er zijn er vast veel meer, maar dit was mijn top 5. Herkennen jullie je hier ook in?

En dan als je eindelijk met je aankoop bij de kassa komt… dan alsjeblieft niet zeggen:” Deze maar doen…???”…. “AAAHHH, Nee, doe deze maar niet, joh, doe toch die andere maar… die nog in het rek hangt “. Dit is wat ik dan denk…en heel soms bijna zeg. Ok, ik zou het bij 5 ergernissen houden…oeps. Dit was een kleine zesde….

Bij LiF winkels zal je dit niet snel tegen komen hoor… toch?!
Ik hou van ondernemers die hun winkel runnen met passie en enthousiasme en dat ze hun eigen inspiratie halen uit het dagelijks leven ook bij de concurrent kijken en hier van leren en inspiratie uithalen, niet kopiëren! Dat voel je als klant bij binnenkomst van een winkel daar ben ik van overtuigd.

Lotte