De Blog van Lianne & Jeanette,
Terwijl de dames gelopen en genoten hebben, hebben ze ter plekke verslag gedaan van deze dag voor LiF. 
Zo konden wij met hun mee leven. Hier is hun uitgebreide verhaal over deze ervaring!

Afgelopen zaterdag was het dan zover: “de Marathon rond Sneek en Meer”.

Tussen 12.00 en 15.00 uur kan er worden gestart voor de halve marathon (21,3 km) in Heerenzijl. Onze starttijd is 14.15.
Om 13.45 moeten we verzamelen bij Sportcentrum Schuttersveld.  Op het tegenovergelegen land, was een groot parkeerterrein speciaal voor de deelnemers ingericht.
Vanuit alle rijrichtingen, wordt het parkeerterrein goed aangegeven  – overal is duidelijke bewegwijzering.  Van daaruit worden we met bussen naar de startplaats vervoerd.
1 2 3

In Heerenzijl is het een drukte van jewelste.  De halve marathon lopers, werden hier in kleine groepjes samengevoegd met de 42 km wandelaars die in Sneek waren gestart.
De stemming is opperbest als ons groepje begint met aftellen. Stipt 14.15 vertrekken we.

Iedere deelnemer heeft een van digitale stempelkaart voorzien van eigen naam.
Naast de start- en finishtijd worden ook de tussentijden op ieder 5-kilometerpunt genoteerd  en hierdoor is het mogelijk om deze doorkomsten via sociale media te delen.
Dat doen we dan dus ook.

We lopen van Heerenzijl naar Terherne en vervolgens richting Irnsum. Vlak voor Oude Schouw is de eerste van de drie grote pleisterplaatsen.
Hier  kunnen we een consumptiebon inleveren in ruil voor een hoorntje boereijs. Al smikkelend deinen we mee op de muziek…

4 5 6 7

 

Als we het ijs op hebben, vervolgen we onze weg en gaan we bij Oude Schouw de brug over en lopen we richting Snekermeer.
Onderweg krijgen we een nog weer een bekertje water – iedere vijf kilometer is er namelijk een kleine post met water en medische verzorging en
ook voor de sanitaire tussenstop is er het nodige geregeld.

Herhaaldelijk passeren we de blauwe hokjes van Sijperda.8

Onze volgende tussenstop is bij Jachthaven Sneekerhof. Hier wacht ons koffie met appeltaart, l een glaasje fris, of zelfs voor de liefhebber een biertje of een wijntje.
DieTwa zorgen voor een gezellige sfeer, waardoor we besluiten even te blijven zitten en alvast wat fotootjes en een filmpje doorsturen voor een impressie.
9 10 11

Na een kwartiertje vervolgen we onze route welke ons over de oude dijken en langs natuurgebied de Potskar ten noordoosten van Sneek voert.
We hebben redelijk de pas erin, maar vergeten niet onderweg ook nog van de natuur genieten. Af en toe duiken we de berm in om even een foto te maken. Wat is het toch mooi in Friesland!

12

Nog geen kilometer verder staan er weer de nodige vrijwilligers appels en pepermuntjes uit te delen…   Werkelijk aan alles is gedacht.
Want ook zijn er legio afvalbakken op de route neergezet, waar  een ieder keurig zijn afval in gooit.

13

Dan lopen we door naar Offenwier, waar we nog even een hart onder de riem krijgen gestoken. “Doe je het voor de prestatie, de lol,

of de eer; Nu opgeven is geen optie, al doen je voeten nog zo zeer!” zien we op een spandoek aan de muur.
Zo is het! Want het grootste deel zit erop, maar we zijn er nog niet….  Er volgt nog één pleisterplaats.
Hier krijgen we soep en kunnen we via een draaiend rad een liedje kiezen wat ten gehore wordt gebracht.
Nog steeds is het beregezellig,  ook al beginnen we het al wel te voelen. En we moeten nog een paar kilometer.

Via Haukesloot zetten we koers naar het centrum. We zetten alle zeilen bij om toch voor 19.00 uur te finishen, zoals we ons hadden voorgenomen.
De laatste meters vallen ons zwaar.   We zijn er bijna.  Nog een paar honderd meter en dan…
Op een gigantisch 50 meter breed podium midden op het Martini-plein komen we binnen. We hebben het gehaald. Tijd  04:14:38.
15 16

Na de finish spat de gezelligheid er nog een keertje goed vanaf! Al vanaf ‘s middags 15.00 uur vinden er op een tweede podium optredens plaats. Bekende landelijke en regionale artiesten als Wiebe Kaspers, Pieter Wilkens en Kevin & Andre, Henk & Henk van het Goede Doel, Julian Thomas en bands als Tuff Luck zorgen voor een groot feest! En om exact middernacht sluit de finish en begint het midzomernacht slotconcert van Elske DeWall en Syb van der Ploeg met band.

Wat een super dag! Organisatie van de Mara-thon Sneek en Meer, bedankt!

En voor een ieder die dit leest… We kunnen deelname aan deze (halve) marathon van harte aanbevelen.

Lianne & Jeanette
17