Speciaal voor het event MooiSneek mocht ik een artikel schrijven en illustreren over winkelbeleving anno 2017.

Tekst:
Mooi Sneek, een feestje voor de zintuigen.

Jij en ik weten natuurlijk al lang dat shoppen niet alleen maar staat voor het kopen van spullen. Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb… volgt hier mijn persoonlijke definitie van shoppen. Shoppen is: sneupen bij onze favoriete of nieuwe winkels. Dit wordt aangevuld met een kopje koffie of thee drinken mét wat lekkers erbij.  Om daarna nog meer te sneupen, bij te kletsen en te lunchen in die ene hippe tent. Dan zijn we uiteraard nog niet klaar, we gaan nog meer sneupen om dan uiteindelijk tevreden aan te schuiven voor een diner met een goed glas wijn. Ik hoor je denken, wat is dat sneupen dan?? Dat is simpelweg een heel leuk woord voor het opnemen van informatie zodat we volledig op de hoogte blijven van alle hypes en trends.

Dat laatste doen we tegenwoordig trouwens dagelijks via onze mobiel. Via Social Media houden wij nauwlettend in de gaten wat onze favoriete personen aan het doen zijn, graag eten,  graag dragen en waar zij komen. Zij leren ons via hun posts, blogs & vlogs hoe wij volledig up to date blijven over hun leven. Dat is tegenwoordig hoe het gaat.

Instagram staat vol met mooie plaatjes van geweldige sfeerbeelden van werelden waar wij maar wat graag in willen stappen. Via Facebook kunnen we precies zien wat ‘onze’ winkels op dit moment binnen hebben gekregen. Wat er op de nieuwe menu kaart staat van dit seizoen. Welke acties of events er op dit moment zijn. We kunnen het allemaal live volgen en je hebt direct contact met de mensen en adressen die je wilt. Zo kun je in een reactie zelfs producten reserveren! Ideaal, dat haal je dan weer op als het jou uit komt.

In een artikel las ik onlangs dat de online verkoop in 2016 is gestegen met 20%, deze stijging zat vooral in de aanschaf van producten zoals schoenen en kleding. Toch schijnen de bedrijven niet veel winst te maken. Online is zeker makkelijk, maar uiteindelijk willen mensen toch graag persoonlijk contact, een bepaalde service ervaren. Want, uiteindelijk gaat het allemaal om die extra beleving. We willen zelf een gevoel ervaren, zien, ruiken, proeven… onze zintuigen aan het werk zetten.

In Sneek begrijpen de ondernemers gelukkig wat wij belangrijk vinden. We willen in de watten gelegd worden…op een roze wolk, uh roze loper stralen. Op het MooiSneek event kan dit. Hier kun je alle trends die je online hebt gespot, zelf beleven. Inspiratie opdoen op lifestyle gebied.

Denk aan kleding passen, kijken welke accessoires zoals de juiste bril, sieraden, make-up jouw persoonlijkheid aanvullen. Door kundige medewerkers oprecht advies krijgen. We willen tenslotte de beste versie van onszelf zijn! Ook willen we ons thuis voelen in ons eigen huis, met kleine aanpassingen geef je jouw interieur een frisse nieuwe look.

Op het event kun je natuurlijk veel meer. Het wordt zeker ook een feestje voor jouw smaakpapillen. Je kunt er namelijk verrassende lekkernijen proeven en drinken.
Dit wil je toch niet missen? Kom inspiratie opdoen! Je bent van harte uitgenodigd om te komen…shoppen. In de ruimste zin van het woord…uiteraard.

Lotte Snelder
LiF- Leven in Friesland
www.leveninriesland.com
LiF is een platform van passievolle lifestyle ondernemers uit Friesland. Door samenwerking Friesland op de kaart zetten. Voor de consument is de site en social media een bron van inspiratie. Zo vind je o.a. er een online etalage, foto’s, blogs, nieuws. Bezoek, ga en ervaar het zelf.