Lang leve Leeuwarden!

Leeuwarden is dé hoofdstad van Friesland! Start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Een stad met honderden monumenten, plaatjes van musea vol geschiedenis en natuur, de heerlijkste eettentjes en de leukste winkeltjes.
Doordat het centrum rigoureus is aangepakt is de binnenstad echt een ware metamorfose ondergaan. Een prachtig plein waar pontificaal het Fries museum zijn nieuwe vesting heeft gekregen de speelse fonteinen dansen vrolijk op de stenen van het plein.  Aan dit plein, bevinden zich mooie nieuwe winkelpanden en gezellige eetgelegenheden.

Maar er is meer! Leeuwarden bezit heel veel kleine pittoreske straatjes waar de grachten van Leeuwarden doorheen kronkelen, met leuke kleine lokale winkeltjes met delicatessen, hebbedingen en mooie kleding. In 2010 is de Kleine Kerkstraat benoemd tot de leukste winkelstraat van Nederland. 
Dit straatje ligt vlak bij de Oldehove -de scheve toren van Leeuwarden- en de Nieuwestad, dé centrumstraat van Leeuwarden. Een enorme opsteker voor de provincie is dat Leeuwarden is benoemd tot dé Culturele Hoofdstad van Europa in 2018! 

Eerst zien, dan geloven? Ga dan zelf naar Leeuwarden, dit moet je echt zelf aan den lijve ondervinden.

Shoppen:
Behalve aan de Nieuwestad zitten juist de lokale winkeltjes in de zijstraten! Hebbedingen, mooie kleding, woonartikelen, nootjes, hapjes allemaal is het te vinden in het centrum van Leeuwarden. Je kunt hier wel een paar dagen voor uittrekken om alles te bezoeken. Voor elk wat wils.

Proeven:
Eettenten, je vindt ze in alle soorten en maten. Luxe, klein, groot, eerlijk, biologisch, smaken uit andere landen er is genoeg keuze!

Slapen:
In Leeuwarden zijn genoeg slaapgelegenheden te vinden, maar het slapen in de boot liggend in de Prinsentuin is wel een echte beleving. Wakker worden met de Oldehove in het vizier dat is toch echt betoverend mooi.

Doen:
In het centrum bevindt zich het prachtige stadspark de Prinsentuin. Dit is een mooi park waar muziekconcerten worden gegeven, maar ook als haven fungeert. Voor watersporters één van de mooiere plekken  om met de boot te liggen, maar ook als bezoeker dé plek om met je picknick kleed neer te strijken. Er is veel te doen in Leeuwarden, voor de liefhebbers worden er regelmatig wandelroutes georganiseerd in Leeuwarden die je leiden langs kleine kunst-ateliers of langs de mooie culturele bezienswaardigheden.