Vanaf half oktober zie je in watersportplaats Lemmer veel booteigenaren hun boten voor de laatste keer inspecteren, uit het water halen en veilig opbergen voor het winterseizoen. Dit zal in veel andere watersportplaatsen in Friesland niet anders zijn. Ook zijn er voor de laatste keer in de herfst nog veel Duitse toeristen om hun vakantiehuisje klaar te maken voor de winter en hun boot naar de berging te brengen of mee terug te nemen naar Duitsland. Al die bedrijvigheid markeert een einde van een prachtig watersportseizoen en een heel mooie lange zomer. Heel even stemt het ook een beetje treurig omdat het dorp nu weer rustig wordt, het weer een tijd duurt voor er weer een Lemsterwike, Glemmer of Nazomeren is.

Maar wat een prachtig moment om even tot rust te komen na een prima seizoen voor mijn B&B. Tijd om de balans op te maken, mooie herfstwandelingen in Gaasterland te maken of langs de IJsselmeerdijken. Tijd om een mooie theatervoorstelling de Hege Fonnen te bezoeken of nog een keer dat imposante Woudagemaal te bekijken.  De tuin is straks winterklaar en de Bed and Breakfast knus aangekleed voor de leuke gasten die wij deze herfst mogen ontvangen.

Met alle feestdagen in het verschiet genieten wij volop van het prachtige herfstweer en maken wij druk plannen voor het volgende toeristenseizoen. Fijne herfst! Kom gerust eens aanwaaien.