Foto na-pret
Vroeger als kind kreeg ik mijn eerste fototoestel. Een kodak, met een rolletje waar ik 12 foto’s mee kon maken. Er zat een losse flitser bij, waar je dan 8 x mee kon flitsen. Geweldig vond ik het. Later werden de toestellen iets anders, maar het rolletje en het afvragen of de foto’s waren gelukt was altijd nog spannend. Was het rolletje vol, dan kon je hem laten ontwikkelen bij een fotoshop. Aangezien mijn geduld dan in middels wel bijna op was, rende ik naar de 1 uur shop. Na dat uurtje, kon ik mijzelf nauwelijks bedwingen om dat mapje open te scheuren en voor de winkel op straat al die foto’s te bekijken. Eindelijk begon de napret. Door de foto’s werden de herinneringen en mooie momenten weer levendig. Thuis plakte ik de mooiste foto’s in een boek. Hier schreef ik verhaaltjes en andere briefjes, plaatjes en kaartjes bij. Voor anderen bestelde je dan de foto’s na, met de negatieven die je erbij had gekregen.

Met de komst van de digitale fototoestellen en natuurlijk helemaal nu elk mobieltje te pas en te onpas foto’s kan schieten is er wel echt heel veel veranderd. Tuurlijk de foto’s zijn prachtig, de kwaliteit wordt steeds beter, maar de spanning is er wel wat af. Je maakt wel 6 x een foto van hetzelfde, tot die ene perfecte er bij zit. Dan kun je de foto bewerken met een scala aan filter mogelijkheden. Een kind kan de was doen. Alhoewel mijn kinderen de was niet kunnen doen, trouwens, maar dat even terzijde ;-).

Tegelijk met de komst van dit digitale wondertijdperk ging bij mij de charme van het maken van fotoboeken verloren. Ik ontwikkelde mijn foto’s niet meer, en loop feitelijk al bijna 11 jaar achter.

Gelukkig kun je op een zeer gemakkelijke manier digitaal je boeken maken, die worden dan afgedrukt en woala, daar is je boek. Het boek waar je lekker door kunt bladeren.

  
Tekst en leuke sticker afbeeldingen kun je zelf plaatsen.

Voor Fotofabriek.nl mocht ik een boek testen. Het programma is gemakkelijk te downloaden. Zelf ben ik niet van de ingewikkelde sjablonen en kaders, ik hou meer van de vrije hand invulling. Toch kan het heel handig zijn als je dat wel prettig vindt. Van onze vakantie 2016 heb ik nu een boek, waar we met z’n allen door kunnen bladeren. Met stickers, tekst en een harde cover. Ik ben blij met het resultaat. De kwaliteit van de foto’s is erg goed. Wat ik heel erg leuk vond, je krijgt een filmpje van het moment dat jouw cover wordt gemaakt.Wil je ook zo’n boek maken dat kan:
https://www.fotofabriek.nl/ en https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/.

O ja, een weetje… De fotofabriek werd nr. 1 bevonden bij de Radar fotoboekentest.

X

Lotte