IMG_8869 IMG_8877 IMG_8880

 

Wat een heerlijke meivakantie hebben we! Met dit weer wordt ‘buiten zijn’ nieuw leven ingeblazen en wordt de wereld om je heen weer een stukje groter. Friesland ontwaakt!. En hoe heerlijk is dat….

Naast dat we de tuin weer op orde hebben gebracht (20 meter coniferen weg gehaald, nooit meer snoeien en dankzij onze robomow ‘Messi’ ook nooit meer grasmaaien, yay!) en daar heerlijk in kunnen relaxen hebben we natuurlijk ook leuke dingen gedaan. Festival hier, borreltje op een terrasje daar, talloze ijsjes opgeslobberd én hebben we onze jaarlijkse portie boerenleven opgedaan. En die ervaring wil ik jullie niet onthouden, want dat is zó leuk!

Vroeger had mijn oom een boerderij. Een echt boerenbedrijf met trekkers, enorme koeien maar ook een knoert van een schuur met een grote hooizolder. Fan-tas-tisch. Vele uren zoet geweest en talloze avonturen beleefd.

Daarna ben ik jaren niet op een boerderij geweest. Want wanneer kom je daar nou? Toen ik dus via een collega hoorde dat Campina elk jaar ‘open boerderijdagen’ organiseert zijn we een bezoekje gaan brengen aan een van de deelnemende boerderijen in de regio. Naast leuk ook nog educatief verantwoord. Als rasechte Fries moeten je kinderen wel waar de melk vandaan komt, wel?

En man, man, wat is dat te gek zeg. Kalfjes aaien, melkbusheffen, skippykoe racen, melkdiploma halen, stormbaanparcours doen. You name it, they’ve got it.. Met een beetje mazzel heb je stralend weer, kun je zelf met een kop koffie of iets lekkers uit de Zuivelbar aan de picknicktafel gaan zitten en kunnen de kindjes uren zoet spelen. Zelf word ik er elke keer helemaal blij van. Die geur van hooi, maak me gek! Ik vind er helemaal mijn inner Yvon Jaspers.

En het allerleukste is, het is gratis. Dus mocht je het tot nu toe gemist hebben: 16 mei gooien een aantal boeren in de buurt de hekken weer open voor publiek. Veel plezier…

-X-  Marianne