Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Benefietconcert ALS van Club Classique: Roadtrip La Bohème

18 augustus 2018@14:00 - 16:00

Speciaal voor het goede doel ALS vindt er een openlucht concert plaats bij KAMPARI.
Club Classique maakt een roadtrip door Nederland en speelt:  roadtrip la Bohème over Giacomo Puccini. Mooi aria’s en kamermuziek gecombineerd met meeslepende filmbeelden.
een zeer bijzonder belevenis dat je zult raken tot elke zenuw in je lijf. De opbrengst gaat naar Stichting ALS.

Club Classique
Een muzikaal netwerk van jonge en soms wat oudere, eigenwijze maar vooral bevlogen musici. Ooit zijn wij begonnen met ‘Muziek buiten de concertzaal’ en dat is nog steeds waar wij voor staan. Klassiek voor iedereen! Muziek maken is wat wij het liefste doen en dat delen wij graag met een zo breed mogelijk publiek. De concerten zijn speels, verrassend en intiem. Maar er is meer dan alleen muziek; onze avonden zitten vol humor, film, poëzie en andere kunsten.

Ontstaan: Roadtrip la Bohème Live – Puccini

Afgelopen zomer reisde Club Classique mee naar Italië, waar filmmaker Gijs Besseling, tijdens een roadtrip met een camper door Italië, een serie opnam over de Italiaanse Maestro. In negen afleveringen wordt verteld over het avontuurlijke leven van Puccini. Aan het meer van Massaciuccoli, vlakbij zijn lievelingshuis, spelen de musici van Club Classique op film zijn strijkkwartet Crisantemi. Ook zijn we getuige van het laatste interview met Simonetta Puccini, kleindochter en laatste nazaat op de stamboom van de familie Puccini, die enkele maanden na de filmopnames kwam te overlijden. De hoofdpersonen in de documentaire, cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert, maken in een camper een rondreis langs plaatsen die leven en werk van Puccini markeren. We zien fragmenten uit vier van zijn bekendste opera’s, die door de filmcrew geregistreerd werden tijdens het Puccini Festival in Torre del Lago. Verder leidt de zoektocht hen naar Lucca, Viareggio en uiteindelijk de eeuwige stad Rome.

Gegevens

Datum:
18 augustus 2018
Tijd:
14:00 - 16:00