Wie niet voorop loopt, loopt in de stront!

Het voorjaar is volle gang en daarmee start op de eerste zondag van mei, voor het vierde jaar achtereen het Friese streekmarkt seizoen in het weiland van de Flinkefarm, de boerderij van it Flinkeboskje in Hemelum. Vier jaar geleden, naar een idee van vier vriendinnen, startte de eerste streekmarkt in het weiland van de boerderij. Een groot succes voor zowel de gasten als voor de deelnemers. Door de producenten uit de omgeving bij elkaar te brengen, ontstaat er een energie die overslaat op de gasten. De passie waarmee deelnemers vertellen over de producten als ook het productieproces, geeft een bijzonder gevoel en draagt ertoe bij, dat steeds meer mensen de weg vinden naar de Flinkefarm. “Hoe komt het toch, dat jullie zoveel bezoekers trekken?” vragen veel mensen. Het antwoord is dan standaard: “Wie niet voorop loopt, loopt in de stront.” Feitelijk net als de koeien en de weidegang, wat wel toepasselijk is hier op het platteland. Wat hiermee wordt bedoeld: vernieuwend blijven denken is de sleutel: “verras, verwen, verover” is het mantra. Voorop lopen kan alleen als je jezelf steeds weer vernieuwd.
Dit doen we dan ook graag en voor dit seizoen heeft iedere streekmarkt een thema gekregen. De start op 3 mei: heeft als thema De Tuin. Er zullen meerdere deelnemers zijn met hun eigen opgekweekte planten voor in de tuin en mocht je nog twijfelen over wel of geen moestuin, dan wordt je hier wel overgehaald om te starten, met een mooi aanbod biologische moestuin plantjes. Verder wordt er gedemonstreerd hoe fijn het kan zijn om een hottub in de tuin te plaatsen en hebben we een mooi aanbod tuinmeubilair, waaronder ook de Flinkestoel, gemaakt in samenwerking met Henk, de lokale timmerman, van duurzaam hardhout Robinia uit de Gaasterlandse bossen. Dit alles, tezamen met onze vaste deelnemers , iets lekkers bij de koffie en voldoende animatie voor de kids, kun je de zondag niet beter beginnen!
Er zijn 250 posters geplakt bij op ramen en deuren, 10.000 flyers verspreid, de meivakantie is begonnen, op het weer heeft niemand invloed, maar wij hopen weer op een heel mooi, sfeervol en vooral gezellig streekmarkt seizoen. Komen jullie ook?
Volgende data en thema’s:
3 mei : Tuin & Buitenleven
7 Juni : Asperges – Culinair
5 Juli : Milieu en natuur
2 Augustus : BBQ maand
6 September : Oude ambachten
4 Oktober : Oogstfeest