11 Fonteinen
De komst van elf fonteinen in het kader van Culturele Hoofdstrad LF2018, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de lokale bewoners. Het is niet onopgemerkt gebleven. Heb jij er al een paar gespot?

Film & TV
Vanaf 24 mei is de film 11 Friese Fonteinen in de filmtheaters in Friesland en een geselecteerd aantal bioscopen in de rest van het land, waaronder Amsterdam en Nijmegen.  te zien over het ontstaan van deze kunstwerken. Op 20 mei start bovendien een gelijknamige driedelige televisieserie van de NTR op NPO 2.

Regisseur
Regisseur Roel van Dalen (Ajax – Daar hoorden zij engelen zingen, De Kinderen van de Hondsberg) volgde voor de film 11 Friese Fonteinen gedurende twee jaar het kunstproject 11Fountains, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Hij laat zien hoe curator Anna Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken.

De film
Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen, of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen? Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.

Hier vind je de trailer van de documentaire.
Website van de film.

Actie
Wil jij naar de film, dat kan onderstaand vind je de locaties en tijden waar de film gedraaid wordt.
Speciaal voor LiF volgers mogen we 2 x 2 kaarten weggeven. Geef in een PB of mail aan met wie en waarom jij graag naar deze film zou willen.
Geef ook even aan naar welke voorstelling jij graag zou willen gaan. Er is  1 extra voorwaarde: het moet in een van de Friese filmhuis / bioscopen zijn.
Actie loopt tot en met 21 mei 2018. Over de uitkomst van de winactie kan niet gecorrespondeerd worden.