Binnenkort opent Watersport Camping Heeg het meest duurzame tentenkamp van Europa. De tenten zijn gemaakt van uitgerafelde spijkerbroeken en worden eenvoudig ingericht. Deze tenten worden gebruikt als zijnde een slaapkamer. De grote tent in het midden zal functioneren als een soort “woonkamer” waar de gasten aan grote tafels elkaar kunnen ontmoeten.

Recycle garen
Het is een pilot waar al vier jaar aan gewerkt wordt samen met BlueLoop originals. Dit is een organisatie die als doel heeft de textielindustrie te verduurzamen. Watersportcamping Heeg wil graag “COCONS” ontwikkelen waarin gasten een heerlijk weekendje weg/ vakantie in kunnen organiseren. BlueLoop heeft samen met Ten Cate textiel een draad ontwikkeld van afgerafelde spijkerbroeken, waarvan doek gemaakt wordt. In een klein dorpje in Italië wordt deze garen gespannen. Dit doek vormt de basis om de gezamenlijke ambitie te verwezenlijken. Eén tent bevat zo’n 8 spijkerbroeken, het grondzeil wordt volledig van gerecycled materiaal gemaakt.  Uiteraard zijn de tenten waterproof! De 11 duurzaamheids- regels volgens MVO Nederland hebben ze als kaders gebruikt.

De tenten waren vorig jaar al te spotten bij o.a. Welcome to the Village in Leeuwarden en zijn dit jaar op Terschelling te vinden tijdens Oerol te vinden. Ze zijn uitgebreid getest door de vrijwilligers van de waddenvereniging.

Houd de site en Social media in de gaten voor meer nieuws omtrent dit mooie initiatief bij Watersport Camping Heeg.