De blogs van Femke Jaarsma


Wie is Femke?

Een echte Fries ben ik. Femke famke. Geboren en getogen in Mantgum, een prachtig mooi dorpje middenin Friesland. Heel even was ik lichtelijk verdwaald in het ‘wilde westen’ des lands. Best leuk hoor maar eenmaal terug in het Friese land, voelde ik dat dit mijn thuis is. Fryslân boppe! Want wat is het hier mooi en wat tof dat ik voor LiF mag bloggen over al dat moois.

Het was de liefde trouwens die mij destijds weer terug naar huis bracht. En nog steeds is hij mijn thuis. Al jaren eigenlijk. We go waaaaaay back. Van één van mijn eerste echte liefdes werd hij later de man waar ik nógmaals verliefd op werd en sindsdien is hij mijn grote liefde. My husband the photographer. Mijn grootste liefde is wel onze dochter Lena (2012). Sinds zij er is, heb ik mezelf ontpopt tot happy homemaker. Eentje die naast girl boss en ‘thuiswerker’ graag wat omrommelt in huis, dat overigens in het pittoreske Britsum staat. Beetje aanklooien in de keuken enzo. Hoewel ik zeker geen chef ben en mijn smaakpapillen dus regelmatig elders verwen. Mocht ik een bijzonder plekje ontdekken, dan vertel ik het je hier.

Mijn brood verdien ik als content maker. Ik maak graag teksten en verhalen over interessante mensen en onderwerpen. Voor websites en magazines enzo. Dingen maken vind ik sowieso erg leuk. De naaimachine is mijn grootste vriend. Ik ben een echte DIY-lover én daarnaast vaste klant bij de kringloop. Hoe blij ik kan worden van een mooie vondst… Het is haast therapeutisch. Vind ik een leuk adresje, dan ben je de eerste die het hoort.

Enthousiast. Spontaan. Druk. Spraakwaterval. Ik ben het allemaal. En meer. M’n ouders noemden me vroeger wel ‘het zonnetje in huis’. Die past misschien nog wel het beste bij mijn levensmotto: vrijheid blijheid. Geniet lekker met mij mee terwijl ik op avontuur ga voor LiF!

Lieve groet!
Femke

 

Je kunt Femke volgen op Instagram

Blogs van Femke…

Ouderwets genieten in Gaasterland

Gaasterland, ik heb er een speciale band mee. Het is één van m'n favoriete plekken in Friesland. Dat glooiende, bosrijke landschap... Het voelt er altijd een beetje alsof we in het buitenland zijn. Al is het maar voor één dagje, het is iedere keer weer een soort...

Onze nieuwe blog aanwinst: Femke!

Met tromgeroffel presenteer ik aan jullie de nieuwste aanwinst voor LiF: Femke Jaarsma!! Zij zal gaan bloggen en om ons lekker te maken heeft Femke al een introductie geschreven. Voor LiF gaat deze enthousiaste, happy homemaker op nieuwe avonturen. Met smart wachten...