Fryslan

De Voorjaarsvakantie is in het midden van het land al volop in gang en hier in het Noorden van het land vieren wij vanaf vandaag ook vakantie.

Omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn in Friesland met de kids heb ik een aantal uittips voor jullie op een rijtje gezet.

Foto 1 Lif Foto 2 Lif

 

1. Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn hier allerlei activiteiten te doen zoals een opleiding volgen tot ware zeeheld. Wanneer je met je opa en oma komt mag je ook nog eens gratis naar binnen. www.friesscheepvaartmuseum.nl

Fot 3 Lif

2. Fries Natuurmuseum Leeuwarden. Een te gek museum voor alle kinderen die van natuur en dieren houden. Het museum is ook vooral gericht op de jonge bezoekers. Je kan vliegen als een gans, pissebedden zoeken of in het hol van de holbewoners kijken.www.natuurmuseumfryslan.nl

Fotoo 4

3. Frets Theater. Bij onder andere de bibliotheek in Sneek en Wommels geeft theatergroep Frets leuke meespeelvoorstellingen waarin de kinderen meegenomen worden naar de fantasiewereld want daar is alles mogelijk! Kijk voor de volledige agenda op hun website www.defrets.nl

Foto 5

4. Staatsbosbeheer in Oudemirdum heeft allerlei leuke paden die je kunt wandelen zoals het Heksenpad, dassenpad, kabouterpad of het spechtenpad. De natuur in is natuurlijk altijd een succes.

Voor de activiteitenagenda kun je hier een kijkje nemen.

Foto 6


5. Kameleondorp in de winter in Terherne. Het dorp Lenten in de Kameleonboerderij is omgetoverd tot een waar winterdecor. Je kunt zelfs mee op expeditie.
www.kameleonterherne.nl

Foto 7

 

6. Thialf in Heerenveen. Aangezien we dit jaar helaas eigenlijk niet op natuurijs hebben kunnen schaatsen is een uitje naar Thialf natuurlijk ook altijd een groot succes. Op de site van Thialf vind je meer informatie over de openingstijden.

Hieronder ook nog een aantal leuke lunch en eettentjes waar je met de kids ook heel goed naartoe kunt gaan:

Foto 8

Picknickers Terherne:  een relaxte foodbar in Terherne waar je de meest lekkere dingen kan eten. Van home made taart tot salades en oma bobs kroketten.

Pannenkoekschip Leeuwarden: Hier is het echt een feestje voor je kinderen om naartoe te gaan en de pannenkoeken zijn heerlijk. Je pannenkoek wordt klaargemaakt door een echte piraat.

De Walrus in Sneek of Leeuwarden: Beroemd in Friesland! Hier komen we zelf ook regelmatig en het is er altijd leuk voor jong en oud. Een kopje koffie met zelfgemaakte monchoutaart of een driedubbele tosti. Het is allemaal lekker!

Nooitgedagt Harlingen: Harlingen is sowieso erg leuk om een bezoekje aan te brengen. Lekker naar de boten kijken en warme choco drinken bij Nooitgedagt in Harlingen. Maar voor een heerlijke lunch of diner ben je hier ook op het juiste adres.

Royaal belegd in Sneek: Een heerlijke plek om even lekker te zitten met een eerlijke koffie of lunch.

Een hele fijne vakantie gewenst!