Nieuwe plekjes bezoeken, buiten zijn in de natuur, een prikkelvrije omgeving en beweging houden je brein fit.
Onder andere hè.
Dit lijken mij allemaal goede redenen om een bezoek te brengen aan het bos.
Een nieuw bos, voor ons dan: Het Wallebos in Beetsterzwaag.
Vernoemd naar kade die “de Walle” wordt genoemd. Deze kade fungeerde als waterkering voor het noorden van Friesland als bij hoge waterstanden van de Zuiderzee het hele Lage Midden onder water stroomde. Het is de oudste dijk van Friesland.
Tussen deze Walle en de hooilanden van het Alddjip ligt het Wallebos. (Bron Beetsterzwaag Natuurlijk)

Het leuke van iets nieuws bezoeken is natuurlijk dat alles wat je ziet verrassend is.
Een volgende keer zullen we het uiteraard anders ervaren nu we weten nu wat er te vinden is.
Wat we verrassend vonden,: Het weiland waar je tegen aanloopt wat een bijzonder gevoel van wijdte geeft om vervolgens weer de kleine paadjes op te zoeken en zo allerlei paddenstoelen en een prachtige brug over moerasachtig water te ontdekken.

Springbalsemien  (Impatiens glandulifera) zijn ook favoriet bij ons, de rijpere vruchtjes staan op springen en door aanraking, dus ze lichtjes met vinger aan te raken springen ze openen, prachtig. Let op, je mag de zaadjes niet mee naar huis nemen en planten. Ze staan op de Unielijst van de EU. Op deze ‘zwarte’ lijst staan soorten planten en dieren die niet uit Europa komen en die de oorspronkelijke flora en fauna verdringen of economische schade veroorzaken.  De springbalsemien zorgt door snelle groei ervoor dat andere inheemse planten geen kans tot groei krijgen. (bron Bijenclub)

 

Benieuwd waar we de volgende keer naar toe gaan!

Lotte


plan route in maps